Inbound Marketing en SEO

De 7 beste WordPress plugins voor bloggers

Deel dit bericht:


Door:

 

Als je start met bloggen dan zijn er tal van WordPress plugins die je kunt gebruiken om je blog te verbeteren.

In dit artikel zal ik vertellen welke plugins voor jou als blogger onmisbaar zijn. Ik beschrijf plugins waar ik zelf ervaring mee heb of die getipt zijn door een aantal doorgewinterde bloggers.

Heb jij een te gekke plugin en staat deze niet in dit artikel omschreven? Deel deze dan gerust, door een comment onder dit artikel achter te laten.

Wat is een Worpress plugin?

Een plugin is een stukje software dat een aantal functionaliteiten bevat, die je kunt toevoegen aan een WordPress website of blog. WordPress plugins zijn geschreven in de PHP programmeertaal en kunnen makkelijk geïntegreerd worden met WordPress.

Als iemand een bepaalde functionaliteit wil toevoegen aan zijn/haar WordPress website, dan zegt men vaak ‘Er is een plugin voor dat!‘.

Plugins maken het gemakkelijk voor gebruikers om bepaalde functionaliteiten toe te voegen aan hun website, zonder dat ze verstand hoeven te hebben van programmeren.

Er zijn duizenden plugins die gratis te downloaden zijn in WordPress.

Hoe installeer je een plugin?

Voordat ik vertel welke plugins onmisbaar zijn voor je blog, is het misschien handig voor de startende blogger, om eerst even uit te leggen hoe je plugins kunt vinden en installeren in WordPress.

Als je al weet hoe dit moet, dan kun je dit stuk overslaan.

De makkelijkste manier om een WordPress plugin te installeren is door de ‘Plugins zoeken’ optie te gebruiken,

Ga naar je WordPress dashboard en klik op Plugins » Nieuwe plugin:

Hoe installeer je een WordPress plugin?

Vul in het ‘Plugin zoeken’ veld de naam van de plugin of de functionaliteit waarnaar je op zoek bent.

In onderstaand voorbeeld heb ik een zoekopdracht voor een ‘comment reply notification’ gedaan en heb ik de volgende zoekresultaten gekregen:

Hoe kun je WordPress plugins zoeken?

Hier kun je de plugin kiezen die jij denkt dat het meest geschikt is. Kijk ook goed naar hoe andere gebruikers de plugins waarderen!

Klik op ‘Nu installeren’ bij de plugin waarvoor jij hebt gekozen. Je krijgt vervolgens het volgende scherm te zien:

De installatie van een plugin

Klik vervolgens op ‘Plugin activeren’ om gebruik te kunnen maken van de plugin.

De volgende stap is het configureren van de plugin instellingen. Omdat dit proces per plugin verschilt, zal ik dat niet in dit artikel behandelen.

Wat zijn de beste WordPress plugins voor bloggers?

Wat zijn de beste WordPress plugins voor bloggers?
Alright, nu zijn we aangekomen bij het gedeelte waarvoor jij waarschijnlijk dit artikel hebt aangeklikt. Want welke plugins zijn voor jou, als blogger, onmisbaar?

Om het zo overzichtelijk mogelijk te omschrijven, heb ik de plugins opgedeeld in drie categorieën.


De beste plugins voor SEO en Social Sharing

Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk vindbaar zijn in Google en op Social Media een zo’n groot mogelijk bereik behalen.

Welke plugins gaan je hierbij helpen?

1. Yoast SEO – Gratis SEO plugin

Yoast SEO is de nummer 1 plugin voor bloggers met weinig SEO ervaring. Deze plugin is de meest complete SEO plugin dat beschikbaar is.

Het helpt je jouw berichten zo goed mogelijk te optimaliseren voor zoekmachines. Denk hierbij aan het optimaliseren van je content, image titles, meta descriptions, sitemaps en veel meer.

Veel mensen denken dat zodra ze de plugin geïnstalleerd hebben, dat ze voor de rest gebakken zitten met SEO. Dat klopt helaas niet, je moet de plugin wel op de juiste manier gebruiken.

In de volgende tutorial legt Yoast uit hoe de plugin werkt:

2. Wp Facebook Share Like Button – Gratis Social Media plugin

Veel bloggers voegen alleen share buttons toe aan hun blogberichten. Dat is natuurlijk uitstekend, alleen niet iedereen is meteen bereid om je artikel te delen.

Met de Wp Facebook Share Like Button plugin stel je lezers in staat om je bericht wel te liken. Een like van een lezer kan ervoor zorgen, dat zijn/haar connecties op Facebook jouw artikel onder de ogen krijgen.

3. Better Click To Tweet – Gratis Social Sharing plugin

Je wilt waarschijnlijk met jouw blog een zo’n groot mogelijk publiek bereiken. Je moet het jouw lezers daarom zo makkelijk mogelijk maken om jouw bericht te kunnen delen.

Met de Better Click To Tweet plugin kun je een lezer jouw bericht direct laten Tweeten, bijvoorbeeld:

De 7 beste WordPress plugins voor bloggers Klik om te Tweeten

De beste plugins voor beveiliging

Het is belangrijk om je website goed te beveiligen tegen spammers en hackers. Er is niets vervelender dan het krijgen van honderen spam reacties op je blog. En wat kun je doen tegen hackers?

4. Akismet – Gratis Spam Blocking plugin

Het wordt steeds lastiger om spam te onderscheiden van echte berichten. Valse marketeers gebruiken niet alleen maar Spam Bots om het werk voor hun op te knappen, maar gebruiken tegenwoordig ook andere technieken.

Dus hoe ga je daarmee om?

De makkelijkste manier is om een Spam Blocking plugin te gebruiken. Eén van de beste Spam Blocking plugins is de Akismet plugin.

De Akismet plugin is een comment spam blocking dienst. De plugin maakt gebruik van een algoritme dat comments en pingbacks analyseert, die op jouw website geplaatst worden. De plugin onderscheid welke comments en pingbacks daadwerkelijk oprecht zijn en welke spam zijn.

Het is een handige tool, want de Akismet plugin is in staat om 99% van de spam berichten te identificeren.

5. Wordfence Security – Gratis anti-hacker plugin

De Wordfence Security plugin zorgt voor extra beveiliging door mensen te blokkeren die je site proberen te hacken. Ook blokkeren ze IP-adressen van bots die je website proberen te betreden.

Je kunt e-mail alerts instellen, die je naar jezelf kunt sturen als er iets verdachts gaande is.


De beste plugins voor het opbouwen van een fan base

Het opbouwen van een fan base is een belangrijk onderdeel van het succes van je blog. Je hoopt natuurlijk dat je lezers vaker terugkomen na het lezen van een blog en dat je echt een band met ze opbouwt.

6. Comment Reply Notification – Gratis plugin om lezers te laten weten dat iemand heeft gereageerd op jouw comment

Jouw lezers vinden het leuk als jij reageert op hun comments. Zo creëer je betrokkenheid én het is ook nog eens goed voor je SEO, omdat ze dan waarschijnlijk terugkeren naar je artikel.

Maar als een bezoeker een comment heeft achtergelaten onder een artikel op je blog en jij of iemand anders reageert daarop, dan wil je dat die bezoeker deze reactie wel te lezen krijgt, toch?

Ze gaan namelijk niet achter hun computer wachten, tot het moment dat er eindelijk gereageerd wordt. De kans is ook groot dat ze niet na een tijdje terugkeren, om te kijken of er gereageerd is.

Met de Comment Reply Notification plugin kun je automatisch een e-mail laten versturen, zodat jij jouw lezers kunt laten weten dat er gereageerd is op hun comment.

7. WordPress Related Posts – Gratis plugin om gerelateerde artikelen toe te voegen

Als iemand een artikel leest op je blog, dan hoop je natuurlijk dat ze dan ook meerdere artikelen van je gaan lezen. Een manier om hiervoor te zorgen, is door onder je artikel gerelateerde artikelen te plaatsen.

Hier zijn verschillende plugins voor om dit in te richten. Het is een beetje afhankelijk van het design van je blog, welke plugin het meest geschikt is voor jou.

De WordPress Related Posts plugin wordt hiervoor veel gebruikt.


Suggesties?

Uiteraard ben ik erg benieuwd naar jullie suggesties.

Maak jij gebruik van een plugin, waarvan jij denkt dat deze onmisbaar is voor bloggers? Laat het dan weten in een comment!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Test je kennis en doe de SEO quiz

SEO quiz
 

Het blog voor marketingbazen

Up to date blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van B2B marketing en SEO? En wil je ook graag tips voor beter bloggen ontvangen?
Vul dan hier je e-mailadres in: