Inbound Marketing en SEO

Bloggen voor dummies

De handleiding voor startende bloggers

Deel deze pagina:Wil jij een blog beginnen, maar weet je niet zo goed hoe dat moet? Dat is helemaal niet erg, iedereen moet ooit eens beginnen.

In dit artikel zal ik je alvast een heel eind op weg helpen, dus lees snel verder!

Het opzetten van een succesvol blog

Als je een blog start, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je een domeinnaam kiezen, een hostingbedrijf vinden, de juiste zoekwoorden identificeren, de SEO goed inrichten en gebruik maken van Google Analytics.

Ik zal de verschillende punten één voor één behandelen.

Je eigen blog beginnen

Je hebt een enorme passie en je wilt graag over je passie schrijven en dit delen met de wereld. Je hebt besloten om een blog te beginnen, maar loopt dan een beetje vast.

Dus hoe ga je van start?

Om een blog te beginnen moet je allereerst een domeinnaam kiezen. Meestal gebruik je jouw blognaam ook als domeinnaam. Daarnaast moet je bepalen welk blogplatform je gaat gebruiken en je moet een hostingpartij vinden.

In mijn artikel ‘Je eigen blog beginnen? Appeltje, eitje!‘ leg ik stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Het vinden van de juiste zoekwoorden

Het is belangrijk dat je over dingen schrijft, waar mensen geïnteresseerd in zijn. Als niemand online op zoek gaat naar de onderwerpen waar jij over schrijft, dan zal je weinig verkeer trekken naar je blog.

Om vindbaar te zijn voor jouw doelgroep, moet je gebruik maken van de juiste zoekwoorden.

In mijn blog ‘De handleiding voor zoekwoorden onderzoek‘ leg ik uit hoe je de juiste onderwerpen voor jouw doelgroep kunt kiezen.

Je blogbericht leesbaar maken

Het is belangrijk dat je blogberichten goed leesbaar zijn. Schrijven op het web werkt toch iets anders, dan in het echte leven.

Mensen zijn op het web sneller afgeleid, je moet dus de aandacht van je lezers kunnen trekken en vasthouden.

In mijn artikel ‘3 tips om je blogbericht beter leesbaar te maken‘, leg ik uit hoe je dit doet. Met een juiste opmaak van je artikel, zijn je lezers eerder bereid om daadwerkelijk alles te lezen, nadat ze jouw post hebben gevonden.

SEO voor bloggers

Bloggen voor dummies: het opzetten van een succesvol blog

Om goed vindbaar te zijn in zoekmachines, is het belangrijk dat jij jouw SEO goed inricht. SEO staat voor Search Engine Optimization en dat zijn eigenlijk technieken die je kunt toepassen, om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te eindigen.

In mijn artikel ‘Een SEO checklist voor je blogberichten (+ handige infographic)‘ leg ik uit, hoe jij de SEO voor jouw blogberichten kunt inrichten.

Tips om meer bezoekers te krijgen op je blog

Waarschijnlijk wil je met jouw blogberichten een zo’n groot mogelijk publiek bereiken. De doelstelling van 95% van de bloggers, is om zijn/haar blog te laten groeien.

Maar hoe zorg je voor meer verkeer naar je blog?

In mijn artikel ‘14 handige manieren om meer bezoekers te krijgen op je blog‘ geef ik 14 tips om dit voor elkaar te krijgen.

Maak gebruik van Google Analytics om de juiste inzichten te krijgen

Inzicht in je data kan een wereld van verschil voor je maken. Gelukkig is daar een gratis tool voor, namelijk Google Analytics.

Om een succesvol blog te runnen, moet je goed inzicht hebben in wie je doelgroep is en wat voor gedrag zij vertonen. Analytics gaat je hierbij helpen.

In mijn artikel ‘Leer Google Analytics in 15 minuten‘ leg ik exact uit hoe Analytics werkt en welke data belangrijk zijn voor bloggers.

Ik hoop dat deze tips jou in ieder geval genoeg informatie hebben verschaft, zodat jij van start kunt gaan met het opzetten van een succesvol blog!

Heb je nog meer vragen? Laat dan gerust een reactie achter, onder dit artikel.

Succes!

Test je kennis en doe de SEO quiz

SEO quiz
 

Het blog voor marketingbazen

Up to date blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van B2B marketing en SEO? En wil je ook graag tips voor beter bloggen ontvangen?
Vul dan hier je e-mailadres in: