Inbound Marketing en SEO

Facebook lanceert Call To Action buttons voor pagina’s

Deel dit bericht:


Door:

 

Op verschillende websites, waaronder de website van Allfacebook, hebben wij de aankondiging gelezen dat Facebook Calls To Action buttons lanceert voor bedrijfspagina’s. Wat uiteraard goed nieuws is voor inbound marketeers, want dit is een handige tool om extra verkeer naar je website te leiden.

Volgens een officieel bericht van Facebook, worden de volgende calls to action beschikbaar gesteld:

  • Book Now
  • Contact Us
  • Use App
  • Play Game
  • Shop Now
  • Sign Up
  • Watch Video

Voor ons is de nieuwe tool nog niet beschikbaar. De komende weken wordt het geïntroduceerd in de VS en in 2015 in de rest van de wereld.

Hoe werken deze Calls To Action?

creëer-call-to-action-facebook

Volgens het bericht van Facebook, kunnen admins kiezen uit de zeven bovenstaande calls to action. De call to action kunnen ze vervolgens linken naar elke bestemming op Facebook of naar een externe website, mits het in lijn is met de bedrijfsdoelen. Facebook zal deze linkjes op dezelfde manier monitoren als huidige linkjes en gebruikers kunnen twijfelachtige linkjes rapporteren aan Facebook (advertenties voor sexsites e.d.).

De CTA wordt geplaatst op een vaste locatie, namelijk links van de ‘like’ button:

De CTA wordt geplaatst op een vaste locatie, namelijk links van de 'like' button

Door de locatie van de CTA, wordt je cover photo nog belangrijker. Zorg ervoor dat de kleur en het ontwerp van je cover photo niet de CTA minder zichtbaar maken. Vooral in het begin zijn Facebook fans het niet gewend dat daar een CTA staat.

Houd er wel rekening mee, dat deze nieuwe tool in het begin nog niet zichtbaar is op de mobiele app van Facebook. Dus voor smartphone gebruikers kan het verwarrend zijn, als je een cover photo maakt, gericht op de CTA.

cta-de-30-beste-leadgeneratie-tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Test je kennis en doe de SEO quiz

SEO quiz
 

Het blog voor marketingbazen

Up to date blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van B2B marketing en SEO? En wil je ook graag tips voor beter bloggen ontvangen?
Vul dan hier je e-mailadres in: