Inbound Marketing en SEO

Over Seth

“Content is the reason search began in the first place.”

Deel deze pagina:Altijd lastig om iets over jezelf te vertellen, maar ik zal mijn best doen!

Mijn naam is Seth James Haringa. Ik ben de zoon van een Nederlandse vader en een Engelse moeder en onderdeel van een eeneiige tweeling. Geboren in Amsterdam, getogen in Almere en inmiddels woonachtig in Haarlem.

Ik woon samen met Maris Maria Renne, van het populaire lifestyle blog Hare Maristeit.

Wij hebben samen een jonge dochter van 17 maanden. Ondanks dat ik haar soms wel achter het behang kan plakken (m’n dochter bedoel ik, niet Maris… Alhoewel…), is zij natuurlijk waar het allemaal om gaat (je bent gewaarschuwd, er volgen zo nog wat meer clichés).

Wat vind ik leuk?

Ik vind vanzelfsprekend alles wat met online marketing te maken heeft leuk en interessant. Ik check dagelijks alle grote (en minder grote) internationale websites voor de laatste ontwikkelingen en schrijf er ook vaak over op dit blog.

Vind ik online marketing leuker dan het strand? Nee zo gek ben ik natuurlijk niet! Strand is voor mij de ultieme vrijheid en doordat ik in Haarlem woon, is het strand van Zanvoort gelukkig voor ons op fietsafstand te bereiken.

Verder nog wat clichés waar ik van houd:

 • Ajax. Ik sta flink te juichen na een mooie Europese overwinning. Maar ik weet na het zoveelste knullig verlies, het ook snel te relativeren: ‘het is maar een spelletje‘. Gelukkig gaat het de laatste weken steeds beter! Ik heb zelf ook jaren gevoetbald, ik scoorde mijn doelpuntjes, maar ik kan niet zeggen dat het allemaal van een hoogstaand niveau was wat ik liet zien;
 • Drankje op de vrijdagavond met vrienden (wat origineel);
 • Reizen (wie niet?);
 • En tot slot: duiken! Duiken vind ik werkelijk geweldig. Ik heb mijn brevetten en heb meerdere keren gedoken in Thailand. Helaas is dit een hobby die ik slechts eens in de paar jaar kan beoefenen.

Persoonlijk leven tot verhouding van carrière

Ik ben ambitieus en ik wil altijd alles weten over online marketing. Daarnaast ben ik ook gesteld op mijn vrijheid of beter gezegd: ik deel mijn leven graag zelf in.

Ik heb dit beeld proberen naar voren te brengen in een illustratie die ik van mij heb laten maken:

Over online marketeer Seth James Haringa

Dit beeld zie je overal terugkomen op deze website.

De geboorte van mijn dochter heeft echter wel één en ander veranderd (ik zei toch dat er meer clichés zouden komen). Ik ben nu op zoek naar meer stabiliteit en heb daarom besloten, dat ik weer het bedrijfsleven in wil gaan. Ik heb ook echt weer zin om deel uit te maken van een team, met als doel om van een bedrijf een succes te maken.

Dus werk jij voor een mooie organisatie en zijn jullie op zoek naar een online marketeer? Bel mij dan gerust op 06 11 566 710!

Mijn carrière

Wat je in mijn carrière tot dusver kunt zien is een bepaalde ambitie en dat ik niet bang ben om mijn dromen na te jagen.

In het begin was het doel om carrière te maken binnen het bedrijfsleven. Als jonge twintiger vond ik het geweldig om strak in het pak, naar Brussel of London te moeten voor meetings met de lokale en Europese marketingteams.

Vervolgens begon er iets te kriebelen. Ik had al best wat leuke reisjes gemaakt, maar ik heb altijd al eens een echte wereldreis willen maken. In 2007 ging mijn toenmalige relatie uit en heb ik de knoop vrij snel doorgehakt: ik ga op reis! Geen seconde spijt van gehad.

Ik heb tijdens mijn reis ook nog een leuke tijdelijke baan gehad in Sydney als Marketing Executive Australia. Mijn kantoor zat op de 34e verdieping. Links vanuit mijn raam zag ik de beroemde Harbour Bridge en als ik naar rechts keek zag ik The Opera House. Geweldig!

Bij terugkomst moest er natuurlijk weer gewerkt worden, iets waar ik ook weer veel zin in had. Gelukkig kreeg ik een mooie kans als Online Marketing Manager bij het internationale en dynamische bedrijf GlobalCollect (inmiddels Ingenico).

In a nutshell:

 • Marketing Assistant Netherlands – Iron Mountain Netherlands / Januari 2005 – Februari 2006;
 • Marketing Coordinator Benelux – Iron Mountain Europe /
 • Commercial Executive Benelux – Iron Mountain Europe /
 • Wereldreiziger /
 • Marketing Executive Australia – ITC Security /
 • Online Marketing Manager – GlobalCollect /
 • Co-owner – Teitloos.nl / ;
 • Owner – Stidolph Inbound Marketing / Mei 2014 – Heden.

Check voor uitgebreidere functieomschrijvingen mijn LinkedIn pagina: https://nl.linkedin.com/in/sethharinga.

Inmiddels ben ik geen jonge twintiger meer, maar een dertiger. Nu staat bij mij persoonlijke ontwikkeling voorop. Constant beter worden in wat ik doe en bedrijven helpen bij het behalen van hun doelen met mijn kennis, daar haal ik nu mijn motivatie uit.

Ik kom altijd graag in contact met like-minded professionals, dus sms, app, bel of mail mij gerust!

Test je kennis en doe de SEO quiz

SEO quiz
 

Het blog voor marketingbazen

Up to date blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van B2B marketing en SEO? En wil je ook graag tips voor beter bloggen ontvangen?
Vul dan hier je e-mailadres in: